Logo molenlanden

Vrijwilligers

Wat vragen wij

Wij zien de vrijwilligers als gastvrouw of gastheer, die actief bijdragen aan een vernieuwende vorm van ondersteuning aan thuiswonende mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun omgeving. Tijdens de inloopuren zorg je samen met de bezoekers voor koffie en thee en voor een fijne sfeer waarin iedereen tot haar/zijn recht kan komen. Je voert gesprekken met mensen met geheugenproblemen en met hun naasten en hebt oog voor ieders behoefte. Je assisteert bij activiteiten of begeleidt deze zelf. Jij hebt alle ruimte eigen talenten, interesses en vaardigheden in te zetten en te ontwikkelen.

Jij denkt actief mee over de ontwikkeling van het Odensehuis, neemt deel aan het werkoverleg en aan aangeboden trainingen. Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar op dinsdag en/of donderdag. Bij toename van het aantal gasten kunnen ook andere dagen worden toegevoegd.

Wat bieden wij

Een actieve rol in een vernieuwend burgerinitiatief. Jij draagt bij aan een dementievriendelijke samenleving. Je werkt samen in een actief en hecht team en wordt begeleid door de coördinator. Je kunt regelmatig deelnemen aan trainingen.

Wat maakt het werk de moeite waard

Jij kunt onze bezoekers (mensen met beginnende dementie en naasten) een plek bieden waar zij zich thuis zullen voelen. Een plek die de kwaliteit van leven verbetert van mensen die te maken krijgen met toenemende (geheugen) beperkingen.

Interesse?

Voor meer informatie neem contact op met
Coördinator : Bianca van de Waardt
Telfnr: 06 – 422 622 44
Email: coordinator@odensehuismolenlanden.nl